Отборът на Ница направи обрат срещу Бордо в мача от 31-ия кръг на Лига 1, като се наложи с 2:1. Попаденията за успеха бяха дело на Марио Балотели, който бе точен от дузпа, и Валентен Ейсерик. За Бордо точен бе Гаетан Лаборд.

В класирането Ница е трети с 67 точки, а Бордо е шести с 46.

Ница започна силно, като още в 6-ата минута Суке удари греда. Три минути след това Бордо поведе. Гаетан Лаборд успя да се пребори с двама бранители, отне топката и от ъгъла на наказателното поле отляво стреля за 1:0.

Съдията отсъди дузпа в полза на Ница в 16-ата минута. Суке получи топката и влезе на скорост в наказателното поле. Тулалан понечи да го блокира. Последва съприкосновение между двамата, а играчът на домакините се строполи. Марио Балотели си заложи топката на бялата точка и възстанови паритета – 1:1.

Ница продължи да търси настойчиво и второ попадение и то не закъсня. В 27-ата минута Балотели комбинира с Валентен Ейсерик пред наказателното поле. Последният се обърна технично и стреля мощно за 2:1.

След почивката в 56-ата минута Франсоа Камано пропусна великолепна възможност, като не успя да отбележи на около метър от вратата.

В 64-ата минута Балотели стреля от границата на наказателното поле, но стражът на Бордо изби.

Франсоа Камано отново прикова погледните към себе си в 66-ата минута. Той се възползва от грешка на бранител на Ница, но от около 7-8 метра прати топката високо над напречната греда.