Ница записа 7-и пореден мач без загуба в Лига 1, като стигна до 1:1 при гостуването срещу Нант в 30-ия кръг на френското първенство. „Орлите“ като цяло трябва да се радват доста на точката, тъй като през цялото време домакините бяха отборът, който диктуваше събитията.

Срещата започна тъкмо по този начин – с яростен натиск на „канарчетата“, които не позволиха на съперника да си поеме дъх. Логичното се случи в 22-ата минута, когато Жул Илоки центрира отляво и намери Емилиано Сало в пеналта. Аржентинецът овладя и шутира към левия ъгъл, а Йоан Кардинал докосна кълбото, но не успя да предотврати попадението – 1:0.

Ница имаше доста късмет да изравни с първия си точен изстрел в мача. В 28-ата минута Юнес Беланда даде атрактивен пас с петичка към Жан-Микаел Сери, който не се поколеба и шутора от около 22 метра. Топката влетя с огромна сила в горния десен ъгъл без никакви шансове за стража Максим Дюпе – 1:1.

Второто полувреме стартира с ранен шанс за гостите, като Данте не можа да придаде повече точност на изстрела си с глава, който дойде след центриране на Сери.

В 67-ата минута Прежюс Накулма тества рефлексите на Кардинал, като стражът положи доста усилия да парира шута от воле, който крилот отправи.

Добавеното време на срещата пък донесе претенции на домакините за дузпа, тъй като Валентен Ейсерик повали Накулма в наказателното поле. Реферът обаче прецени, че нарушението е на нападателя на Нант и си навлече гнева на публиката.

Ница остава трети в класирането с 64 точки, като изостава с 1 спрямо втория Пари Сен Жермен, за когото се задава дерби срещу четвъртия Олимпик Лион (50 т.). Нант е на 10-а позиция с 38 точки.