Соченият някога за следващия голям талант на френския футбол М’Байе Нианг изглежда ще се насочи към Лига 1 и Ница, за да опита да възроди кариерата си. Според италианските медии неговият агент Мино Райола вече е започнал разговори с „орлите”, след като клиентът му се оказа ненужен в Торино.

23-годишният футболист премина при „биковете” под наем преди началото на сезона, като в договора с Милан залегна и задължение за откупуването му срещу 20 милиона евро. Според „Тутоспорт” дори назначеният наскоро за треньор Валтер Мадзари – който работи с Нианг в Уотфорд не толкова отдавна – е загубил всякакво търпение към играча, за когото се вярва, че е спрял да се явява на тренировките.

Реално треньорът не е пускал нападателя от 13-и март насам, когато наричаният някога „френския Балотели” футболист записа 30 минути срещу Фиорентина. Затова Райола се е заел сериозно да подготвя раздяла с Торино и Ница изглежда като удачен вариант.

Нианг имаше ползотворен период под наем в Монпелие по-рано в кариерата си и сега се надява нов престой в Лига 1 да даде тласък на кариерата му. Освен това друг от клиентите на Райола – Марио Балотели по всяка вероятност ще напусне Ница, щом кампанията приключи.

Всичко казано дотук не отменя задължението на Торино да плати 20-те милиона на Милан. Ясно е, че „биковете” ще се опитат да си върнат колкото се може по-голяма част от въпросната сума.