Шампионът на Франция Монако записа първа загуба от началото на сезона и то с 0:4 от Ница в дербито на лазурния бряг от петия кръг на Лига 1. Марио Балотели се разписа на два пъти за успеха на „орлите” в 6-ата и 60-ата минута, Аласан Плеа вкара за 2:0 в 18-ата, а Игнасиус Ганаго оформи за крайното 4:0.

Домакините получиха дузпа още в 5-ата минута на двубоя. Джибрил Сидибе препъна Балотели в наказателното поле на „орлите”, а съдията Клемон Тюрпан не се поколеба да покаже бялата точка. Италианецът пък не сгреши при изпълнението и поведе тима си напред в резултата.

В 18-ата Плеа успя да удвои, след като се отксубна от защитата на „монегаските” и с прецизен удар в долния десен ъгъл преодоля вратаря Даниел Субашич.

В 60-ата минута Арно Соке центрира в наказателното поле, а Балотели успя да засече топката, правейки резултата класически.

Пет минути преди края на редовното време пък влезлият като резерва Ганаго бе изведен отлично от Пиер Лес-Мелу сам срещу вратаря, а от там нямаше как да сбърка за 4:0.

След първата грешна стъпка по пътя към защитата на титлата Монако изостава с 3 точки от лидера ПСЖ в класирането, който има 15. От друга страна Ница се изкачи в класирането след значително слабия старт на сезона, като вече заема осмото място с 6 точки.