Новата звезда на Монако – крилото Кейта Балде Диао опроверга нароилите се информации, че е бил много близо до преминаване в Интер или Ювентус, преди в крайна сметка да акостира в Княжеството. Бившият ас на Лацио настоя, че през цялото време единствената реална оферта е била тъкмо тази на „монегаските”.

Официално: Монако привлече нападател от Лацио

Медиите в Италия обаче продължават да настояват, че 22-годишният сенегалски национал до последно е напъвал за трансфер в Юве, като дори за известно време спря да посещава тренировките в доскорошния си тим.

„Много се изговори за офертите от Ювентус и Интер”, коментира играчът при официалното си представяне в Монако. „Единственото реално предложение бе това на Монако”, добави Кейта Балде.

Лацио ревна: Юве ни изнудва за Кейта!

Естествено, френските медии побързаха да определят техничаря като заместника на продадения в Пари Сен Жермен Килиан Мбапе. „Не ме сравнявайте с Мбапе, не ме сравнявайте с никого. Имам собствен стил. Ако съм получил етикета „феномен”, то е, защото съм се трудил много добре в хода на кариерата си”, добави Балде.