Най-скъпият футболист в света Неймар демонстрира нагледно какво не означава думата "спортсменство". Футболистът на Пари Сен Жермен се направи на велик в края на мача срещу Рен в полуфиналния мача за Купата на Лигата във Франция. който завърши с победа от 3:2 за парижани.

ПСЖ финалист за Купата на Лигата, ВАР с важна помощ за съдията

Във финалните минути на срещата бразилската звезда фаулира Хамари Траори и получи жълт картон за действието си. Впоследствие уж отиде да помогне на падналия си опонент и да му подаде ръката си, но вместо това я оттегли и дори се изсмя в лицето на противника си.

След мача Неймар се оправда за поведението си с факта, че е бил провокиран.

"Аз искам да играя футбол, но останалите футболисти ме провокират. В края на мача се пошегувах с Траоре. Знаех си, че действието ми ще предизвика противоречия. Винаги се смея и се шегувам с приятелите си. Защо не и със съперниците си?", каза Неймар.

Също така трябва да отчетем, че по време на същия този мач бразилецът демонстрира за пореден път безкрайните измерения на таланта си. Той блесна с екстравагантен финт, който удиви привържениците на футбола по цял свят. Първоначално овладя пас с гръб, след което технично прехвърли съперник.