Звездата на Пари Сен Жермен и най-скъп футболист в историята Неймар сложи точка на спекулациите, които го пращаха далеч от "Парк де Пренс" след по-малко от един сезон там. Името му постоянно беше свързвано с трансфер в Реал Мадрид, но той категорично отрече. 

Испанските медии се надпреварваха с истории как той ще води атаката на тима от лятото, като цитираха какви ли не източници. Но бразилецът ги сряза категорично и обяви, че е щастлив в Париж. 

"Щастлив съм със съотборниците, които имам тук, щастлив съм и в Пари Сен Жермен. Това е моят отговор. Имам добри статистически показатели, играя добър футбол и съм дошъл тук, за да творя история."

"Спекулации около мен винаги е имало и винаги ще има. Така беше още от времето ми в Сантос, после и в Барселона.Няма как да спреш спекулациите, но щом има такива, значи че си добър футболист и това донякъде ме ласкае", заяви Неймар. 

В последно време името му се свързваше и с конфликт със съотборника му Единсон Кавани. Последният скандал беше свързан с дузпата при 7:0 в мача с Дижон, която той реши да бие, а не да остави на уругваеца. Ако Кавани я беше вкарал, щеше да бие рекорда на Златан Ибрахимович за голове с ПСЖ. В крайна сметка го направи два мача след това. 

"Нямам проблем с Кавани. Разбира се, че го подкрепям и искам да подобри рекорда на Ибра, което и стори. Но треньорът е определил мен за изпълнител на дузпите и аз не мога да се скрия от отговорността. Знам какви са очакванията към мен и не се крия от нищо, а поемам отговорност", сподели още Неймар.