Звездата на Пари Сен Жермен Неймар падна жертва на скандала с Единсон Кавани, който двамата заформиха по време на мача от предишния кръг с Олимпик Лион (2:0). Бразилецът не попадна в групата на старши треньора Унай Емери за гостуването на Монпелие от седмия кръг на Лига 1.

По всичко изглежда, че Емери е взел решение да запази Неймар за предстоящия мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, който е през седмицата.

Официалната информация от лагера на Пари Сен Жермен е, че Неймар има разтежение и Емери е преценил, че е по-добре да не рискува неговото здравословно състояние.

Изваждането на Неймар от групата на Пари Сен Жермен обаче идва точно в момента, в който той забърка сериозен скандал със своя съотборник Олимпик Лион. В мача в неделя вечер срещу Олимпик Лион Неймар и Кавани на два пъти се скараха - веднъж кой да изпълни пряк свободен удар, а в другия случай кой да стреля от бялата точка. В първия случай се намеси Даниел Алвеш, който взе топката и я даде на своя сънародник, но при втория уругваецът отказа да отстъпи и този път, като след това пропусна дузпата. 

Босът на ПСЖ наруши мълчанието си по казуса Неймар – Кавани

Емери издърпа ушите на дечковците Неймар и Кавани

Шейхът се намеси в караниците на Неймар и Кавани

Дани Алвеш влезе в ролята на помирител на Неймар и Кавани

Според информации на френските медии, основната причина за конфликта между Единсон Кавани и Неймар е паричен бонус за титлата на най-резултатен във френския шампионат.

Неймар се извини на съотборниците си за скандала с Кавани