Неймар-старши заяви, че няма да съди Барселона, след като каталунците взеха решение да не изплатят бонуса за лоялност от 26 милиона евро на бразилския футболист.

Бащата на Неймар не спести критиките си по адрес на шефовете на Барселона.

С оглед шумотевицата около мегатрансфера “синьо-червените” изпратиха сумата до нотариална къща в изчакване на развитие. След осъществената сделка с Пари Сен Жермен Барса си прибра парите в клубната каса. 

„Моят син е много щастлив. Той беше в зона на комфорт, спокоен. Чу съвети на своите приятели, искаше ново предизвикателство. Мисля, че показа смелост. Имаше право да направи този избор. Той имаше достатъчно време, след като се върнахме от Китай, за да вземе най-точното решение. След това осведомихме ПСЖ, че трябва да платят освобождаващата клауза", коментира Неймар-старши.

„Истината е, че Неймар искаше ново предизвикателство пред себе си. Неймар имаше огромен сантимент преди да вземе това решение. Срещнахме и много трудности, защото изборът бе много труден.“

"Барселона има своя идол и ще продължи да го има. Това е Меси. Той уважава Меси. Представете си, целият свят казва, че Неймар трябва да е негов заместник. Той не искаше да е наследник на Меси. Неймар трябва да поеме своя път. Не би било справедливо нито за Меси, нито за него да се говори, че той ще го замени. Меси е най-голямата фигура в света на футбола, а не само на Барселона. Неймар трябва да продължи да следва своя път."

Барса отряза Неймар, няма да му изплати 26 милиона

"Неймар не си тръгна от Барселона заради "Златната топка". Би било по-лесно да я спечели като играч на Барселона. Той беше много щастлив там, искаше да си тръгне през парадния вход. Имаше дълъг договор, в него фигурираше клауза и тя беше платена.”

„Ако Барселона не плати бонуса, няма какво да направим. Няма да ги шантажираме. В онзи момент Барса загуби моята подкрепа. Бях на страната на Барселона и се опитвах да убедя Неймар да остане, но с това поведение на ръководството…Това е една клауза в договора, която задължава. Това не е тема, която е обвързана с бъдещето на Неймар. Ръководните фактори в Барселона демонстрираха неуважение, но ние няма да съдим клуба", каза още бащата на Неймар.