Нант посреща Монако в полуфинален двубой за Купата на Франция. Сблъсъкът на „Стад де ла Божоар“ ще може да наблюдавате пряко по MAX Sport 2 от 22:15 часа.

„Канарчетата“ и "монегаските" се срещнаха два пъти през този сезон в Лига 1, като и двата мача не излъчиха победител. В днешната среща обаче триумфирал ще има, защото ако не се излъчи победител в редовните 90 минути, ще последват дузпи.

Днешните домакини отстраниха четири съперника дотук в надпреварата, като най-сериозни трудности имаха в първия си мач срещу Сошо, който бе решен след изпълнение на дузпи. Следващите си три срещи Нант спечели с 2:0, а жертви на тима бяха Витре, Брест и Бастия.

Монако, който се намира на две позиции и само точка разлика зад своя съперник във френската елитна дивизия, също имаше четири мача в състезанието досега. Те обаче бяха далеч по-ефективни срещу своите съперници впоследствие и нито веднъж не стигнаха до продължения и дузпи.

И двата тима не са далеч от местата даващи право на участие в европейските клубни турнири в първенството, но кой ще премине през най-прекия път към Европа, а именно Купата - предстои да разберем!