Лидерът във френското първенство Ница отпадна на осминафиналите в турнира за Купата на Лигата след поражение с 2:3 при гостуването си на Бордо. Гаетан Лаборд се разписа на два пъти, след като Ярослав Плашил беше дал аванс на домакините в 14-ата минута.

Аласан Плеа и Марио Балотели от дузпа вкараха за южняците в края на двете полувремена, но това не беше достатъчно. На четвъртфиналите Бордо приема Гинган, който елиминира Олимпик Лион с 4:2 с дузпи след 2:2 в редовното време и продълженията. Носителят на трофея Пари Сен Жермен продължава напред след домакинско 3:1 над Лил. Лукас Моура откри от дузпа в края на първото полувреме, а след почивката отново Моура и Хесе направиха резултата класически. Резервата Марко Баша вкара почетен гол в края за Лил, но гостите не успяха да вземат реванш за загубения финал от миналия сезон.

Следващият съперник на столичани ще бъде Метц, който елиминира със 7:6 с дузпи третодивизионния ФК Париж след 1:1 в редовното време. 17-годишният нападател Килиан Мбапе Лотен се отличи с хеттрик, а Монако разгроми Рен със 7:0 на "Луи II". Клубът от Княжеството ще гостуване на четвъртфиналите на Сошо, който се справи с гостуващия Олимпик Марсилия с 4:3 след дузпи. Редовното време завърши 1:1. В друг мач от осминафиналите Нант надделя над гостуващия Монпелие с 3:1 след две попадения на Емилиано Сала, а в следващия кръг ще играе с Нанси, който победи Сент Етиен с 1:0 като гост./БТА