Монако най-после спря свободното падане, в което се намираше от няколко седмици. "Монегаските" допуснаха загуба и равенство в Лига 1, което ги отдалечи от лидера ПСЖ, но най-после взеха успеха. 

Това се случи в домакинството на коравия средняк Каен, който беше победен с 2:0. Автори на попаденията бяха Балде Кейта преди почивката и Радамел Фалкао от дузпа след нея. А това беше най-малкото, с което гостите се отърваха. 

Преди почивката домакините натикаха съперника си в половината му и заредиха пропуск след пропуск. Но важното за тях е, че стигнаха до откриване на резултата. Това се случи в 21-та минута. 

Тогава Тома Лемар изведе бързоногия Балде Кейта, той напредна с лекота и с хубав удар преодоля вратаря на съперника. След това аристократичността на тима от Княжеството в пропуските продължи и в крайна сметка почивката дойде само с гол аванс на Монако. 

Всичко беше решено с попадението на Радамел Фалкао от безспорна дузпа в 59-та минута. Колумбиецът прати вратаря в противоположния ъгъл и оформи крайното 2:0 с 13-ия си гол за сезона, с което еднолично оглавява голмайсторската листа. 

След този развой Монако събра 22 точки на втората позиция и пак е на три зад лидера ПСЖ, който обаче все още не е изиграл двубоя си от кръга. Каен е на 9-та позиция с 15 точки и още е в средата на таблицата.