Монако излезе на върха на класирането във френската Лига 1 с успеха си в голямото дерби на 14-ия кръг срещу Олимпик Марсилия. "Монегаските" премазаха съперника си за едно полувреме и надделяха с 4:0. 

Габриел Бошия откри, а после Валер Жермен добави още две попадения за успеха на домакините и им позволи да се изравнят по точки с лидера Ница, чийто мач от кръга е в неделя. В края и Гуидо Карийо се разписа, но само за да оформи резултата. 

Още от самото начало на мача си личеше, че тимът от Княжеството ще доминира в този мач. Малко след първия съдийски сигнал Бернардо Силва стреля от дистанция, но не намери целта за няколко сантиметра. 

В 23-та минута резултатът беше открит. Тогава Габриел Бошия стреля от пряк свободен удар от около 25 метра и заби топката неспасяемо в мрежата за 1:0. А само шест минути след това преднината на "монегаските" беше удвоена. 

Тогава Бернардо Силва проби по фланга и се откъсна на аутлинията, след което центрира на главата на Валер Жермен и той с точен удар в далечния ъгъл направи 2:0 и на практика предреши всичко. 

А авансът на Монако стана непреодолим в 39-та минута. Тогава Радамел Фалкао отклони с гръб една центрирана топка и намери Жермен сам на изгодна позиция и той, падайки, прониза мрежата за 3:0. 

При този резултат дойде и почивката. След нея пропуски за марсилци направиха Флориан Товен и Реми Кабела, а Фалкао пропусна от чиста позиция за домакините. Все пак остана време и за още едно попадение в тяхна полза. В 91-та минута точен беше Гуидо Карийо и всичко приключи при този резултат. 

Така Монако събра 32 точки на върха, колкото има и Ница, а и с три пред шампиона Пари Сен Жермен. Марсилия е със 17 точки на 11-та позиция и продължава да затъва от началото на сезона.