Олимпик Марсилия подготвя да осъществи сериозна селекция през януарския трансферен прозорец. Това са сигналите, които дава френският клуб с първите информации за набелязани футболисти от старши треньора Руди Гарсия и спортния директор Андони Субисарета.

Според местния вестник „La Provence“, отборът ще се опита да привлече Джон Оби Микел от Челси. Нигериецът изобщо не попада в сметките на мениджъра Антонио Конте, а договорът му с клуба изтича през лятото и лондончани не би трябвало да пречат на подобен трансфер още повече, че мога да приберат сериозна сума по сделката.

Марсилия изглежда един от най-сериозните кандидати за подписа на Алеиш Видал от Барселона. Френският клуб може да възроди кариерата на бившия играч на Севиля, който е изпаднал в сериозна криза на „Камп Ноу“ и изобщо не влиза в плановете на Луис Енрике. Не е изключено Марсилия да привлече Видал под наем. 

Друга трансферна цел на френския клуб е халфът Антони Мюние от Болоня. Той има записани едва 45 минути от началото на сезона. Руди Гарсия го познава отлично от престоя на двамата в Рома.

Друг халф, който попада в полезрението на Олимпик Марсилия е Жордан Фери от Олимпик Лион. Той има много малко записани игрови минути от началото на сезона и само в два мача е намирал място сред титулярите на Бруно Женасио. Марсилия е готов да брои сериозна сума за Фери и да изкуши Лион.