Отборът на Монако се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Лигата във Франция след успех с 2:1 като гост на Ница.

И трите попадения паднаха през първото полувреме, което бе изключително интересно, а през втората част домакините имаха шансове поне да изравнят, но така и не стигнаха до гол.

Макар да се оттегли още на почивката с преднина не Монако, а Ница владееше инициативата през първите 45 минути.

Все пак гостите бяха по-ефективният тим и се възползваха по-добре от възможностите, които създадоха. На няколко пъти в срещата пък бе използвана системата за видеоарбитраж.

Лемар даде аванс на Монако срещу Ница

Видеоарбитражът помогна на Ница срещу Монако

"Монегаските" поведоха още в третата минута, нанасяйки светкавичен удар срещу съперника си. Тома Лемар даде аванс на Монако. Кейта Балде центрира и Лемар засече точно с глава за 1:0 в полза на Монако.

Футболистите на Ница потърсиха бързо изравняване, като в 9-ата минута пропуснаха добър шанс.

Монако отново вкара топката в мрежата на домакините в 13-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 18-ата минута обаче Ница стигна до равенството. Аласан Плеа изравни за домакините за 1:1. Съдиийската бригада, начело с Клеман Тюрпен изчака, за да прецени дали голът е редовен и на повторенията добре се видя, че Плеа бе покрит от бранител на "монегаските" и технично прати топката край Диего Беналио след пас от Алан Сен-Максемен.

Гостите обаче отново успяха да вземат аванс в 37-ата минута. Адама Диакаби засече чудесен пас от Кейта Балде и реализира за 2:1.

Диакаби отново даде аванс на Монако

Веднага след подновянето на играта през второто полувреме Ница пропиля възможност за изравняване.

В 58-ата минута 18-годишният Маланг Сар спаси тима си от почти сигурен гол след като игра чисто срещу Кейта Балде при атака за Монако.

Домакините от Ница не успяха да оползотворят изгодни шансове в 64-ата минута при атака на Пиер Лес-Мелу и отново в 76-ата минута, като така и не стигнаха до изравнително попадение.