Монако е вторият финалист в турнира за Купата на Лигата във Франция. "Монегасите" стигнаха до спора за трофея с Пари Сен Жермен след труден успех на предпоследното стъпало с 1:0 над Нанси. 

Героят беше Радамел Фалкао, но всъщност голямата заслуга за попадението е на вратаря Нди Асембе. Той му подари топката на празна врата с нескопосаната си намеса и това в крайна сметка се оказа единственото попадение в този мач. 

Иначе пред двата тима имаше много възможности за попадение, но пропуските се редуваха един след друг. Килиан Мбапе и Жемерсон се скъсаха да пропускат в първите минути на двубоя за домакините. 

Антони Кура имаше един от малкото шансове за Нанси, но не се възползва от него. Така в крайна сметка се стигна до продължението на първата част. В него едно безопасно центриране беше отплеснато с ръце от вратаря на гостите към голлинията му. Там дебнеше Радамел Фалкао и отбеляза един от най-лесните голове в кариерата си. 

След почивката и двата тима имаха много възможности да се разпишат. Валер Жермен и Андреа Раджи не можаха да убият интригата в полза на Монако. Нанси на свой ред пропиля поне три чисти шанса да изравни и в крайна сметка попадения повече нямаше. 

Така "монегаските" стигнаха до финала и през април ще спорят за трофея с Пари Сен Жермен в класически сблъсък.