Отборът на Монако затвърди добрата си форма, като постигна победа като гост на Брест с 2:1.

Александър Головин откри резултата за монегаските в 39-ата минута. Двадесет минути преди края Мирон Боадю направи 2:0 за Монако, а до края домакините успяха да вкарат само почетно попадение, което бе дело на Жереми Льо Дуарон. С трите точки тимът на Монако се изкачи на второ място във временното класиране, но все пак има мач повече от Олимпик Марсилия, който играе късно тази вечер.

Лориен се наложи с класическото 3:0 над Аячо. Домакините поведеха с 2:0 още през първото полувреме с попадения на Бамба Диенг от дузпа и Ромен Февър. След почивката се разписа и Жулиен Понсо. Лориен се изкачи до седмо място в класирането, докато Аячо се свлече на предпоследната 19-а позиция.

Рен се наложи над Клермон с 2:0 като домакин. И двата гола за бретонците вкара Арно Калимюендо - по един във всяко полувреме. С успеха Рен успя да изпревари Лил и вече е на пето място в таблицата.

Монпелие спечели ценен успех над Троа като гост с 1:0. Единствения гол за тима от Южна Франция вкара тунизийският национал Вахби Хазри с последната минута на мача. И двата отбора завършиха с човек по-малко на терена, като първо бе изгонен Ндиго Яде от Троа, а шест минути по-късно червен картон получи и Тежи Савание от гостите.

Срещи от 24-ия кръг в първенството на Франция по футбол, Лига 1:

Лориен - Аячо - 3:0

Брест - Монако - 1:2

Рен - Клермон - 2:0

Троа - Монпелие - 0:1