Звездата на Барселона Лионел Меси остава най-скъпо платения футболист в света в момента, това идва по информация от „France Football“. Според френското издание аржентинецът изпреварва Кристиано Роналдо от Ювентус и Неймар от Пари Сен Жермен за този сезон.

На предвид се взимат приходите от заплати и рекламни договори. По този начин Меси получава 131 милиона евро годишно. След него се нарежда Кристиано Роналдо - 118 милиона евро, а трети е Неймар от ПСЖ с 95 милиона евро.

В топ 5 попадат още Гарет Бейл от Реал Мадрид с 38,7 милиона и Антоан Гризман от Барселона с 36,5. Веднага след тях пък е Еден Азар от Реал Мадрид с 35 милиона.

В топ 10 има само един от английската Висша лига и това е Рахим Стърлинг от Манчестър Сити, който е 8-ми с 33,8 милиона на година.

Френското издание прави традиционно проучване за доходите на футболистите и го публикува всяка година от 1999 насам. Преди 21 години на върха е бил бразилския феномен Роналдо, който е оглавявал класацията с общ приход от заплата и реклами в размер на 55 милиона евро.