Голмайсторът на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе, остана доста сдържан в изказването си след хаттрика, който отбеляза при победата с 3:0 над Реймс.

След спечелването на титлата в Лига 1 през миналия сезон, нападателят изпрати писмо до клуба, в което ги информира, че няма да задейства едногодишното удължаване на договора си, което означава, че ще може да напусне като свободен агент през лятото на 2024-а година. Реакцията на ПСЖ беше да го остави извън турнето на клуба в Япония и Южна Корея. Междувременно той тренира индивидуално и дори пропусна първия мач за сезона, преди да бъде реинтегриран.

Въпреки че дългосрочното му бъдеще все още не е решено, Мбапе започна сезона блестящо, отбелязвайки 13 гола в Лига 1 в 11 мача. Неговият хеттрик срещу Реймс означава, че той има шест гола повече от втория най-резултатен в Лига 1 Акор Адамс.

Мбапе обаче, който не беше давал скоро медийни изяви след трансферната сага, не пожела да говори за събитията от миналото лято.

„Примирих ли се от случилото се през лятото? Най-важното е да играеш футбол, вие (медиите) правите останалото добре. Не искам да говоря за това и да наливам масло в огъня. Мисля, че вече се изговори твърде много“, заяви Мбапе след двубоя пред Prime Video Sport.