Пари Сен Жермен се спаси от изненадваща издънка в първенството на Франция. Лидерът и почти сигурен шампион измъкна късен успех в гостуването на борещия се за оцеляване Каен и надделя с 2:1 след пълен обрат. 

Развръзката в мача дойде след почивката, а големият спасител на момчетата на Томас Тухел беше Килиан Мбапе. Касимир Нинга откри шокиращо за домакините в началото ан втората част, но вторият най-скъп футболист в историята изравни почти веднага. Преди да вкара и победното попадение малко преди края. 

Съвсем очаквано този мач започна с натиск на гостите, като още в 4-та минута резултатът можеше да бъде открит в тяхна полза, но ударът на Левин Курзава срещна гредата. Но и Каен отговори подобаващо, защото още в 13-та минута Енцо Кривели с глава щеше да счупи напречната греда на ПСЖ. 

Размяната на интересни положения продължиха с пълна сила. В 23-та минута гостите вкараха топката в мрежата, но след намесата на системата ВАР реферът Хаким Бен Хадж отмени попадението заради засада и статуквото се запази. 

До почивката пред вратата на Каен вреше и кипеше. В 33-та минута за втори път парижани треснаха гредата, като това сега стори Маркиньос, чийто удар с глава намери напречната греда, а вратарят беше безпомощен. Само три минути след това и Анхел ди Мария с прекрасен изстрел разтресе само лявата греда. 

Килиан Мбапе беше близо до попадението в 39-та минута, но ударът му беше спасен от вратаря, а минутка преди края на полувремето негов изстрел мина на сантиметри над гредата. Така почивката дойде при нулево равенство. 

И непонятно на случващото се на терена, Каен поведе в 56-та минута. Тогава Касимир Нинга с мощен шут от наказателното поле намери една топка, която направи безпомощен вратаря на съперника и изненадващо откри резултата в полза на тима си. 

Но само три минути след това нещата си дойдоха по местата. Йоел Армугум от състава на домакините игра с ръка в наказателното поле, реферът без колебания посочи бялата точка, а от нея Килиан Мбапе направи резултата 1:1. 

Минутка след този гол парижани за четвърти път в този мач треснаха гредата, като този път това се случи след хубав изстрел на Анхел ди Мария. Така мачът продължи при равенство, въпреки че гостите щяха да изпотрошат гредите. 

Всичко обаче приключи в 87-та минута. Тогава Тома Мюние стреля от дистанция, вратарят Брис Самба изби, а при добавката на точното място беше Мбапе, за да прати най-после топката в мрежата и да оформи крайното 2:1. 

След тази развръзка ПСЖ събра 71 точки на върха, с цели 20 пред втория Лил. Каен пък остава в зоната на изпадащите със своите 20 точки и му се очертава напечен край на сезона в битката за оцеляване, която ще е много тежка.