Следващата голяма звезда на Реал Мадрид ще се казва Килиан Мбапе. Вторият най-скъп футболист в историята отдавна е в плановете на президента на "белите" Флорентино Перес и вече е ясно кога ще се случи сделката по привличането му. 

Въпреки че мнозина очакваха тийнейджърът да акостира на "Сантиаго Бернабеу" още това лято, сделката ще бъде осъществена след 12 месеца. И причините за отлагането на мащабната операция са две. 

Едната е, че Перес не иска да развали отношенията си с парижани и да ги атакува в момент, в който те се тресат от очакваната раздяла с Неймар. Той разчита на самия Мбапе да форсира сделката, като отхвърли предложения му нов договор и обяви, че иска да облече белия екип. 

Другата причина е, че вече мадридчани хвърлиха над 300 млн. евро за нови попълнения това лято, а сега усилията им ще се насочат към подписа на Пол Погба и може да доближат сумата от половин милиард евро за нови попълнения. А привличането на Мбапе ще е от порядъка на 150-200 млн. евро, така че транзакцията ще се отложи с 12 месеца. 

Но според мадридските вестници, преминаването му на "Сантиаго Бернабеу" тогава е на практика гарантирано и няма какво да се обърка. Младият французин е виждан като наследника на Кристиано Роналдо в Мадрид.