Килиан Мбапе спечели приза "Golden Boy" на Tuttosport за най-добър млад играч до 21-годишна възраст. Футболистът на Пари Сен Жермен надви конкуренцията в лицето на Габриел Жезус от Манчестър Сити и Усман Дембеле от Барселона и очаквано грабна отличието.

Обявиха тримата финалисти за приза “Golden Boy“

Най-добрият играч за годината се избира с гласовете на 30 журналисти от водещи спортни издания на Стария континент. Футболистът трябва да е на възраст до 21 години и да играе във Висшата лига на някой от европейските шампионати.

Новият притежател на наградата, учредена от Tuttosport, може би не е изненада за никого. Както е известно 18-годишната сензация на френския футбол премина от Монако в ПСЖ през летния трансферен прозорец под наем, но със задължителна опция за закупуване на играча догодина срещу 165 милиона евро.

Валверде: Барса нямаше никакви шансове да привлече Мбапе

Така трансферът на Мбапе заема второто място във вечната ранглиста на най-скъпите трансфери във футбола. Първата позиция се държи отново от ПСЖ, който това лято плати 222 милиона евро за бразилеца Неймар от Барселона.

Мбапе започна много силно сезона и вече има на сметката си 4 гола и 4 асистенции в 11 мача с фланелката на парижани. През миналия сезон нападателят игра за Монако, като в 44 мача вкара 26 гола във всички турнири и помогна на отбора да спечели титлата във Франция и да достигне до полуфиналите в Шампионска лига