Килиан Мбапе бе оставен на резервната скамейка от треньора на ПСЖ Луис Енрике за домакинската срещу с Реймс. Парижани обаче не съумяха да спечелят и завършиха 2:2, допускайки твърде леки голове във вратата си, а на свой ред не създадоха достатъчно възможности в противниковото наказателно поле.

Снимки: БТА / BTA
39 снимки

Преди началото на мача шампионите имаха 9 точки преднина пред втория в класирането Брест и 13 пред третия Монако, но и мач по-малко от двата тима. В седемте си мача от Лига 1 след участието си в Шампионската лига, ПСЖ записа 6 победи и 1 равенство.

Първата опасност в двубоя дойде след изпълнение на ъглов удар от домакините. Данило Перейра се добра до центрирането, но ударът му не бе точен.

В 6-а минута на двубоя Реймс поведе. Мунеци откри резултата след огромна грешка на Хакими. Бранителят загуби владението в наказателното поле, Диаките му отне и сервира топката на Мунеци. Груба грешка в отбраната на домакините.

Домакините реагираха и изравниха десетина минути по-късно. При поредния ъглов удар за парижани Гонсало Рамос притисна Абделхамид, който докосна последен топката и резултатът бе изравнен.

Почти веднага резултатът стана 2:1. Гонсало Рамос вкара своя шести гол след присъединяването си от Бенфика. Много лесно парижани обърнаха резултата. И при двете попадения в наказателното поле на гостите имаше повече хора от гостите, но реакцията им не бе достатъчно прецизна. Гонсало Рамос вкара 3 гола в последните си 3 домакински мача. Това бе негов първи гол от 25 февруари, когато порази вратата на Рен.

Това бе гол номер 28 през първите полувремена на 25-те си мача в Лига 1 този сезон.

До края на полувремето изглеждаше, че домакините контролират развоя на срещата. Изненадващо нападателят на Реймс Омар Диаките изравни резултата за 2:2 след нова грешка в защитата на ПСЖ. В последните 15 минути преди изравнителното попадение, Реймс дори не успяваше да прати играта в третината на парижани.

На почивката нямаше промени в двата отбора. Реймс заигра по-близо до наказателното си поле в сравнение с първото полувреме, търсейки повече сигурност в защита. ПСЖ има предимство в разиграването, но в първите 5 минути липсваха възможности за отбелязване на гол.  

Гонсало Рамос на два пъти и Баркола стреляха към вратата на Реймс, но опасност за стража на гостите Диуф нямаше. Натискът на Пари Сен Жермен така и не идваше. Мбапе стана да загрява малко преди да измине час игра.

В същото време нападателят на Реймс Мохамед Дарами имаше два шанса да отправи опасен удар към врата на Навас. Реймс се опита да пресира противника в неговата половина. При един от тези моменти, Гонсало Рамос получи топката в централната част на терена, но не завърши добре атаката. Последваха две спасявания на Диуф, по-трудното от които бе след изстрел на Канг-Ин Лий.

Интересен момент се получи в 70-а минута. При излизането на терена на Данило Перейра, капитанската лента трябваше да отиде на ръката на Навас, но той я отказа и Ашраф Хакими бе принуден да я сложи.

Първият удар на Килиан Мбапе бе в 84-а минута. Изстрелът му по диагонала в далечния ъгъл обаче не бе точен. ПСЖ се мъчеше пред противниковата врата. В последните секунди на редовното време Мбапе намери начин да стреля точно, но пък изстрелът отиде в ръцете на Диуф.

Екипите на ПСЖ бяха с корейски детайл на гърба.

ПСЖ – Реймс 2:2

0:1 Мунеци 6

1:1 Абделхамид-автогол 17

2:1 Гонсало Рамос 19

2:2 Омар Диаките 45

В класирането ПСЖ вече има 56 точки и аванс от 10 пред втория Брест.