Една от големите звезди на ПСЖ Килиан Мбапе заяви, че тимът не трябва да зависи от друг, ако иска да продължи към елиминационната фаза в Шампионска лига и в последствие да се опита да триумфира в надпреварата.

"Изпитвахме проблеми до момента, но все още сме в борбата за класиране напред и държим съдбата в собствените си ръце. За да спечелиш даден турнир, трябва всичко да се получи по твоя начин и да имаш, разбира се, необходимия късмет. Нямаме големи пропуски в играта. Не е много, но същевременно не е и малко, тъй като в големите мачове между топ отборите детайлите решават изхода на срещите", заяви световният шампион с Франция.

"Има някои мачове, в които си мислиш, че няма да се случи нещо необичайно. И тогава има един решителен миг, който ти дава допълнително самочувствие, че нещата ще се получат по твоя начин. Винаги съм мислел, че Шампионската лига е най-силната надпревара по отношение на това, че се изправяш срещу най-добрите отбори в света. Истинско удоволствие е да играеш срещу най-добрите защитници, израстваш като нападател, когато се един срещу друг, искам повече от това", завърши 19-годишният талант.

ПСЖ все още не са сигурни дали той и Неймар ще са готови за решителния сблъсък с тима на Юрген Клоп. Мбапе страда от травма на рамото, която получи в приятелския мач на Франция с Уругвай, докато Неймар напусна терена с контузия в слабините в друг приятелски двубой – този на Бразилия с Камерун.

Парижани приемат у дома Ливърпул в ключова среща от група С на "Парк де Пренс" в сряда. Възпитаниците на Томас Тухел загубиха първия двубой на "Анфийлд" с 3:2, преди да победят категорично "звездашите" с 6:1 у дома. След две последователни равенства срещу Наполи, поражение от мърсисайдци в комбинация с успех на неаполитанци срещу "звездашите" ще означава отпадане на френския шампион още в груповата фаза./БГНЕС

12 футболисти, които са твърде добри за отборите си