Отборът на Олимпик Марсилия победи с минималното 1:0 гостуващия Троа в среща от 15-ия кръг на френската Лига 1. Единственото попадения в срещата отбеляза Пол Лирола след асистенция на Димитри Пайе.

Първото полувреме не предложи много качество и интересни моменти, но през втората част домакините успяха да осъществят натиск и след няколко пропуска логичното се случи – четвърт час преди края бившият десен защитник на Сасуоло Пол Лирола отбеляза, с което донесе ценни три точки за състава от Лазурния бряг. До края на срещата на „Велодром“ марсилци имаха още няколко шанса, но не успяха да ги оползотворят по най-добрия възможен начин.

БТА
12 снимки

С победата Марсилия се изкачи на 4-а позиция с 24 точки, колкото има и техния средиземноморски съперник – Ница, който обаче е с по-добра голова разлика. Все пак за носителите на Шампионска лига от 1993 година остава един мач по-малко, който трябва да изиграят. Въпросната среща е с Олимпик Лион. Гостите от Троа продължават да са близо до опасната зона, като само по-добрата им голова разлика от тима на Клермон ги праща на 17-а позиция, която е точно над чертата. Със същият брой точки е и Бордо, който се намира на едно място пред Троа.