Стад Велодром се превърна в крепост за Олимпик Марсилия този сезон във френската Лига 1. Тимът се наслаждава на мачовете пред своите привърженици и до този момент в 19 срещи във всички турнири няма загуба и е с 13 победи и 6 равенства. А това е много близо до историческо постижение за отбора.

Рекордната серия до този момент е от сезон 1998-1999, когато отборът бе непобеден в 24 поредни мача. В неделя Марсилия победи Нант с 2:0 и към момента съставът е с най-доброто постижение у дома, макар че има един мач повече от Лил и Брест. Нещо повече. Марсилия взе 74% от точките си на Стад Велодром, което обаче подчертава и проблемите, които има отбора далеч от дома си.

В клуба бе направена треньорска смяна миналия месец. Под ръководството на Жан-Луи Гасе тимът дори заигра още по-силно пред своите привърженици. Той се оказа първият треньор, който печели първите си 5 мача във всички турнири начело на Марсилия след Ото Глориа, който постигна това в периода февруари – март 1962.

БГНЕС
14 снимки

Гасе започна турнира за Купата на Африка като наставник на Кот д'Ивоар, но на 24 януари си подаде оставката след като тимът загуби два от първите си три мача в турнира за Купата на Африка. В последствие съставът триумфира с трофея вече под ръководството на Емерсе Фае.