Олимпик Марсилия записа трета поредна победа при новия си треньор Жан-Луи Гасе и разгроми с 5:1 като гост на Клермон в среща от 24-ия кръг на френската Лига 1. Гостите откриха  чрез Илиман Ндийе в 23-ата минута, преди Билал Бутоба да изравни в 53-ата минута. Пиер-Емерик Обамеянг и Жонатан Клаус вкараха две попадения в 59-ата и 67-ата минута, а до края Луиш Енрике в 80-атаи Фарис Мумбая довършиха домакините.

В 23-ата минута Илиман Ндиайе изстреля отскочилата топка и успя да отбележи гол за 0:1.

В началото на второто полувреме домакините от Клермон успяха да изравнят. Билал Бутова получи чудесен пас и се озова сам срещу вратаря и промуши топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите.

В 59-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг чукна топката във вратата на Клермов и тя влезе в мрежата.

Малко по-късно Исмаила Сар пусна към Джонатан Клаус, който стреля отблизо в горния десен ъгъл – 1:3.

10 минути преди края на мача Фарис Мумбаня бе в основата на много добра контраатака, като подаде към Луиш Енрике и той отбеляза четвъртото попадение във вратата на Клермон.

Дълбоко в добавеното време Марсилия вкара и пето попадение. Исмаила Сар пусна към Фарис Мумбая, който шутира в долния десен ъгъл за крайното 1:5.

С този успех Марсилия се изкачи до шестата позиция с 36 точки, колкото има и Ланс, който е мач с по-малко. Клермон остава на последната 18-а позиция със 17 пункта, като изостава на пет от 16-ия Лориен за мястото, което дава шанс на плейоф за оцеляване.