Марсилия и Монако направиха запомнящо се южняшко дерби, завършило с четири гола – 2:2. Мачът ще се запомни с откритата игра и на двата отбора, както и с многото голови положения, които можеха да вдигнат още повече резултатността в мача.

Марсилия прекъсна негативната си серия от четири загуби срещу шампионите, но не успя да ги победи.

Така в голямата битка за второто място в класирането Лион сякаш се оказа печеливш от това реми, тъй като остана втори с 48 точки, колкото има и Марсилия. Монако е четвърти с точка по-малко.

Монегаските откриха още в 4-ата минута с попадение на Кейта Балде.

Още в 8-ата минута Адил Рами с глава успя да изравни бързо-бързо резултата и Марсилия изравни – 1:1.

Впоследствие домакините обаче наложиха превес, създадоха и повечето ситуации за нов гол до почивката.

Ще се запомни най-вече пропуска на Димитри Пайет в 28-ата минута пред вратата на монегаските, когато имаше само вратаря Субашич пред себе си, но стреля над вратата.

Още в 47-ата минута по-добрата игра на марсилци бе възнаградена с втори гол. Вкара го бившият играч на Монако Валер Жермен, който засече с глава центрираната от Пайет топка от фаул. Така Марсилия поведе с 2:1 на Монако.

Веднага след това обаче сценарият от първото полувреме се повтори, само че в обратен ред. Фабиньо с помощта на гредата се възползва от неособено добре организираната защита на марсилци и резултатът стана 2:2 в 51-ата минута.

В 57-ата минута не бе зачетен трети гол за Монако заради засада на Алмами Туре при удара на Жемерсон.

Положенията продължиха да се нижат едно след друго пред двете врати. Мерникът обаче невинаги беше точен, иначе сигурно щяхме да станем свидетели на истинска голеада.

Далеч по-настойчивият и търсещ победата тим бе този на домакините, но до нов гол не се стигна - 2:2.