Луис Енрике е един от двамата треньори, които са спрягани за поста на Унай Емери в Пари Сен Жермен, твърди „Le Parisien“.

Според информацията, Луис Енрике е пътувал в началото на февруари до Доха, където е провел среща с президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи.

Ръководството на Пари Сен Жермен търси алтернатива на Унай Емери, който ще бъде уволнен, ако не успее да класира отбора поне на полуфинал в Шампионска лига.

Във френския клуб са недоволни от резултатите на парижани в Шампионска лига. През миналата година отборът победи в първия осминафинален мач от турнира с 4:0 Барселона на „Парк де Пренс“, но загуби с 1:6 реванша на „Камп Ноу“ и отпадна.

През настоящия сезон Пари Сен Жермен доминира в Лига 1 и е без никаква конкуренция, но загуби с 1:3 на „Сантиаго Бернабеу“ в първия осминафинален мач от Шампионската лига.

Ръководните фактори са се спряли на Зинедин Зидан и Луис Енрике като потенциалните кандидати за заместници на Унай Емери.

ПСЖ и Челси са по петите на Луис Енрике

Към Луис Енрике има сериозен интерес и от страна на Челси, докато бъдещето на Зинедин Зидан на „Сантиаго Бернабеу“ не изглежда никак сигурно. 

Конте: Луис Енрике е великолепен треньор