Килиан Мбапе отбеляза 14 гола в 12 мача от Лига 1 за Пари Сен Жермен от началото на сезона, а старши треньорът на тима Луис Енрике заяви, че би искал трима нападатели от неговия ранг.

Мбапе реализира и три попадения в Шампионската лига, но разликата с останалите голмайстори в тима е голяма, тъй като Ашраф Хакими и Рандал Коло Муани имат по четири гола във всички турнири.

Ситуацията е доста по-различна в сравнение с миналия сезон, когато Лионел Меси отбеляза 21 гола, а Неймар добави 18, но и двамата напуснаха Пари Сен Жермен през лятото.

"Бих искал да имам трима нападатели като Мбапе, които реализират по 17 гола всеки, но не е възможно", заяви Енрике пред репортери преди утрешното гостуване на Льо Авър в Лига 1.

"През миналата година тук бяха три световни звезди и имаше по-голямо разпределение на головете. Има доста играчи, които са вкарвали. Не зависим само от Килиан", добави наставникът на парижани.

Луис Енрике не се съгласи с твърдението, че отборът има проблем с реализирането на шансовете.

"Отбор, който вкарва по три гола на мач, създава 10 чисти положения срещу Нюкасъл...Футболът е игра - понякога нещата се получават, а друг път - не. Щяхме да имаме проблем, ако не създавахме голови възможности", заяви специалистът.

Пари Сен Жермен отбеляза осем гола в последните си два мача от вътрешното първенство, но само два в предишните си две срещи в Шампионската лига.

"Искам да доминираме възможно най-много", добави Енрике по повод гостуването на Льо Авър в неделя.