Отборът на Олимпик Лион продължава да преследва целта си да се класира в Шампионската лига през следващия сезон. Това стана факт след победата с 2:0 в домакинството на Нант от 35-ия кръг на Лига 1. 

Мемфис Депай преди почивката и Бертран Траоре след нея донесоха успеха на "хлапетата". А попадението на холандеца направи сезона за тима рекорден. Това беше 78-ият гол на Лион от началото на кампанията, а досега отборът никога не е достигал тази кота на нанизани попадения. Дори и в седемте си поредни шампионски сезона. 

От самото начало "хлапетата" тръгнаха мощно напред, но бяха изненадани в средата на първото полувреме. Тогава при една контра "канарчетата" стигнаха до гол, но той беше отменен заради засада. Иначе Адриен Томасон прати топката в мрежата, но реферите не прецениха, че е редовно отбелязан гол. 

Мемфис Депай и Бертран Траоре направиха огромни пропуски след това, а вратарят Чиприан Татарушану се намеси великолепно в тези ситуации. Но и румънецът капитулира в 39-та минута. 

Тогава Набил Фекир намери страхотно Депай пред наказателното поле и холандецът изстреля мощен снаряд, който се оплете в мрежата за 1:0. А Татарушану беше преодолян и нямаше как да реагира. 

При този резултат дойде и почивката, макар че в 43-та минута вратарят изби в гредата един изстрел на Мемфис. След подновяването на играта и Усем Ауар прати топката в дирека, а Набил Фекир направи два пропуска, при втория от които топката беше изчистена от голлинията. 

В крайна сметка всичко приключи в 68-та минута, когато Бертран Траоре реализира второто попадение в мача. Тогава след пробив на Депай, холандецът пусна в наказателното поле за непокрития Траоре и той от 15-16 метра прониза мрежата за 2:0. 

До края на мача Татарушану продължи да спасява тима си от по-тежка загуба и в крайна сметка повече попадения в него не паднаха. Това беше напълно достатъчно за Лион да се поздрави с успеха. 

След тази развръзка тимът вече е втори със 72 точки, на две пред третия Монако, но той все още не е изиграл мача си от кръга. Нант остава 9-и с 46 точки, но продължава да таи някакви надежди за Лига Европа следващия сезон.