Лион победи с 2:1 Монпелие в сблъсък на два гранда във френския футбол, които се намират в лошо състояние. Домакините от Монпелие поведоха в 23-ата минута, когато се разписа Арно Норден.

Но в рамките на 8 минути в края на мача гостите обърнаха хода на двубоя с попадения на Александър Лаказет в 74-ата и на Максенс Какере в 82-ата минути. След поражението Монпелие е на 15-о място с 19 точки от 21 мача и пета поредна загуба.

Отборът на Олимпик (Лион) вече диша по-спокойно и под ръководството на новия си треньор Пиер Саже регистрират шеста победа, от които четири в първенството. С днешната победа тимът от Рона е на 13-о място с 22 точки.

Мачът започна с натиск на тима на Лион, които до 20-ата минута пропуснаха три положения – две на Корентен Толисо и едно на Какере.

След като Николас Талиафико изтърва една опция за Лион, домакините откриха резултата. Арно Норден с глава от десетина метра прати топката в мрежата след центриране на Исиага Сила. Монпелие имаше още няколко добри атаки, но до края на полувремето повечето шансове бяха за Лион.

През второто полувреме и двата отбора създадоха няколко хубави атаки, но четвърт час преди края Лион изравни. Лаказет се разписа от много трудно положение. Той получи подаване от Талиафико, в ляво от вратата, направи едно движение с тяло и след това стреля, за да изненада вратаря на домакините Бенжамен Лекомте.

В 82-ата минута Лион направи пълен обрат благодарение на гола на Максенс Какере, който получи подаване на границата на наказателното поле. След това тръгна на дрибъл и стреля по земята, а топката влезе в долния десен ъгъл. Домакините можеха да изравнят в 94-ата минута, но ударът с глава на Лео Льороа мина над гредата.