Отборите на Нант и Лион си разделиха по точка след нулево равенство в мач от 18-ия кръг на Лига 1.

Още в 10-ата минута пред домакините се откри добър шанс за гол, след като Мостафа Мохамед стреля от движение вътре в наказателното поле на Лион. Топката обаче прелетя над вратата.

В 24-ата минута Александър Лаказет отбеляза и даде преднина на гостите, но съдията отмени попадението заради нарушение в атака. 

Куентин Мерлан от състава на Нант също бе близо до гола в 38-ата минута, когато получи пас в пеналтерията на гостите и стреля под напречната греда. Само страхотният рефлекс на стража на Лион запази нулевото равенство.

В 59-ата минута Лаказет стреля с глава след центриране, но Албан Лафон се справи отлично и спаси. В 73-ата минута на срещата Шерки от състава на гостите изпусна една от най-добрите възможности пред тима. Той стигна до топката в наказателното поле, на метри от вратата и трябваше да я прати в мрежата, но не успя да нанесе силен удар и вратарят на Нант отново се намеси.

Лион е на осмата позиция във френския шампионат, докато Нант заема 14-то място в класирането.

В друг мач от френския шампионат Лил и Брест също не успяха да се победят. Двубоят завърши при резултат 0:0  Лил се намира на 6-а позиция в таблицата, докато Брест се бори за оцеляване и се намира на 17-то място в класирането.

Тулуза пък разгроми Оксер с 5:0 като гост. Още през първото полувреме паднаха три попадения, които до голяма степен решиха срещата. За Тулуза се разписаха пет различни голмайстора - Фарес Шаиби, Антони Руо, Бранко ван ден Боомен, Закария Абухлал и Далинга. Тулуза се изкачи до 11-то място в Лига 1, поне временно. Оксер е на 18-о място и също води борба за оцеляване във френския елит.