Лил победи с 2:1 Монпелие у дома в мач от 31-ия кръг на Лига 1. Лил се върна към победите във френския шампионат след загуба от Анже с 0:1 в последние кръг. 

Първата по-опасна ситуация бе за домакините, като в 10-ата минута Джонатан Бамба получи високо подаване в наказателното поле на Монпелие. Той стреля по земя, но опитът му бе изчистен от един от защитниците на гостите. 

Четири минути след това Тимъти Уеа нанесе мощен шут от ръба на пеналтерията, който обаче прелетя встрани от вратата. Добрата игра на Лил доведе до още положения пред тима. В 20-ата минута Джонатан Бамба се извиси над всички след корнер и стреля с глава, но стражът на Монпелие Бенжамен Лекомт отрази.

В 24-ата минута Монпелие нанесе удара си. Ели Уахи бе изведен напред и след като преодоля стража, той подаде към Исиага Сила, който имаше лесната задача да прати топката в опразнената врата на Лил. 

Пет минути по-късно Уахиб Хазари бе близо до това да удвои преднината на тима си, но Лукаш Шовали спаси удара му с глава.

Второто полувреме започна с повече от отлична възможност за домакините. Бенжамен Андре бе намерен в наказателното поле на гостите, но той се забави с удара, който след това бе блокиран от защитник на Монпелие. 

В 55-ата минута изстрел на Анхел Гомеш също бе блокиран от противников футболист. Четири минути след това Бенжамен Андре шутира от границата на наказателното поле и само добрата намеса на Лекомт запази преднината на Монпелие.

Лил стигна до гола в 70-ата минута, когато Реми Кабела изведе Джонатан Дейвид. Той пък прати топката в долния ляв ъгъл на вратата с прецизен удар - 1:1. 

Ударът на домакините беше двоен, като само две минути след първия гол, домакините осъществиха пълния обрат. В герой се превърна Реми Кабела, който асистира за първото попадение. Той стигна до отбита топка в пеналтерията и я насочи с глава в мрежата на Монпелие. 

Отборът на Лил се намира на петото място във френския шампионат, докато Монпелие е на 13-то място.