Тимът на Лил победи като гост Монпелие с 1:0 в мач от 16-ия кръг на френската Лига 1. С успеха Лил се изкачи на второ място във временното класиране с 30 точки. Монтелие е трети в подреждането с 29 точки в актива си. Лидер във Франция е ПСЖ с 43 точки към момента.

Лил прекъсна и серия от 4 мача без победа в шампионата.

Началото на мача бе повече от добро за Лил, който можеше да открие още в първата минута, но Клаудио-Ив Дабила удари греда. Последва нова опасност пред вратата на Монпелие и само страхотната изява на вратаря Бенжамен Лекомт спаси домакините от попадение след изстрел на Никола Пепе. Той все пак се разписа в 6-ата минута. Пепе получи чудесен пас от Джонатан Иконе в наказателното поле и откри за 1:0 за гостите от Лил.

Футболистите на Монпелие опитаха бързо да върнат равенството и в 15-ата минута Флоран Моле пробва мерника си, но бе неточен.

В 25-ата Гаетан Лаборд също отправи удар, с който вратарят на Лил Майк Майнан се справи.

През второто полувреме португалецът Ксека стреля от далечно разстояние към вратата на Монпелие, но защитник застана на пътя на топката. Пет минути по-късно Даниел Конгре пък напредна добре в атака за домакините и стреля, но бранителите на Лил реагираха навреме.

Рубен Агилар пък завърши обещаваща атака за Монпелие в 68-ата минута,пращайки топката вляво от врата, а в 79-ата Анди Делор също стреля, но ударът му бе блокиран.

В 80-ата минута стражът на Лил Майк Майнан спаси вратата си след изстрел на Флоран Моле, а двубоят бе прекъснат за малко заради изблик на нерви между играчите и хвърлени предмети от феновете по вратаря.