Барселона се опита да задържи Лионел Меси в своя отбор, тъй като предишният му договор изтече, но финансовите затруднения на "Камп Ноу" направиха удължаването невъзможно. Носителят на Световната купа се сбогува емоционално с клуба от детството си, преди да напусне, за да се присъедини към Пари Сен Жермен във Франция. Жоан Лапорта настоява, че е действал в най-добрия интерес на клуба по това време, в противен случай Барселона би бил във "финансова разруха".

"Трябваше да поставя Барса пред най-добрия играч в историята на футбола. В онези моменти на финансов крах не можах да го задържа. Мисля, че това беше най-доброто за клуба. В момента той е играч на ПСЖ и предпочитам да не говорим за него.

Фокусирани сме върху Барса. Лео винаги ще бъде част от нас и бих искал той да има различен край от този. Има няколко опции, но би било погрешно, ако ги кажа. Ние имаме връзка", каза президентът на Барселона пред репортери.

Лапорта по-рано изрази желанието си да върне Меси на "Камп Ноу", въпреки че призна, че това е малко вероятно, тъй като финансовите ограничения продължават да тормозят клуба. Барса вече активира няколко финансови лоста, за да направи няколко попълнения към отбора миналото лято, включително звездните нападатели Роберт Левандовски и Рафиня. Наистина, на този етап изглежда много малко вероятно Меси да премине при каталунците в близкото бъдеще.