Ланс разби Тулуза с 3:0 в мач от 13-ия кръг на френската Лига 1. Люис Опенда отбеляза хеттрик, който донесе този важен успех (60', 86', 93').

Двубоят започна добре за домакините. В 12-ата минута Секо Фофана намери пространство за удар, след центриране и отправи удар, който за негово съжаление бе неточен. Топката премина встрани от дясната греда. В 18-ата минута дойде спорен момент, след като Микел Деслер от състава на Тулуза игра с ръка в собственото си наказателно поле, но съдията даде знак играта да продължи. 

В 34-ата миунта дойде най-добрата възможност за гостите. Закария Абухал проби в наказателното поле на Ланс и шутира, но защитник се намеси страхотно с шпагат, слагайки тялото си пред пътя но топката. Това определено спаси домакините. 

Второто полувреме също започна силно за Ланс, още 2 минути след началото му Секо Фофана полуши шанс да шутира, но изпрати топката високо над вратата. В 49-та минута обаче футболист на Ланс бе съборен в наказателното поле на Тулуза и съдията отсъди дузпа. Стайн Спиерингс бе виновникът, а Секо Фофана се нагърби с отговорността да изпълнява от бялата точка. Фофана се засили и стреля в левия ъгъл на вратата, но там стража на Тулуза - Максим Дюпе, показа страхотна реакция и спаси. 

Ланс трябваше да изчака още малко. В 60-та минута дойде и попадението. Флориан Сотока направи красиво прехвърлящо центриране  в наказателното поле на Тулуза, където Люис Опенда засече топката с глава и я прати във вратата - 1:0.

Гостите отново показаха отговор. В 68-та минута Муса Диара достигна до висока топка в наказателното поле на Ланс и стреля, но на опита му липсваше точност и топката прелетя над гредата. 

Ланс бе близо до попадението и в 83-та минута, когато Алески Клод-Морис се оказа на върха на страхотна контраатака. Той успя да финтира защитник на Тулуза в наказателното поле и си освободи коридор за изстрел, но стреля слабо и право във вратаря. Три минути по-късно обаче Опенда се възползва от грешка на Тулуза в защита и успя да стигне до топката първи, след като защитник на гостите не успя да я поеме добре. Опенда стреля покрай вратаря и удвои преднината на Ланс.

Люис Опенда не бе приключил обаче. Белгиецът се разписа и трети път във вратата на Тулуза, с което оформи класическото 3:0. В 93-та минута той получи пас в наказателното поле и се възползва страхотно от тази ситуация и прати топката в мрежата.