Новият капитан на националния отбор на Франция по футбол Килиан Мбапе обеща, че се отнася отговорно към новите си задължения.

"Добрият капитан е играч, който е обърнат преди всичко към отбора. Той трябва да бъде обединител и да поведе другите след себе си. Това зависи от характера на всеки. Аз ще съм обърнат към другите. Нямам голям опит като капитан и има важни играчи в тима. Нямам желание да решавам, да се налагам, а да дам възможност на другите да се проявят. Ние сме обединена група и сме го доказвали в големите си мачове", каза нападателят на Пари Сен Жермен на пресконференция на националния тим.

"Аз няма да се променям. Думата ми се чува в съблекалнята. Трябва да мислим за колектива, трябва да имаме обща цел", добави той.

"Говорих с Антоан (б. а. - Гризман). Той беше разочарован, че не е капитан и това е обяснимо и нормално. Това е очаквана реакция. На негово място щях да реагирам по същия начин. Той е дест години в отбор, може ми е най-важният играч в ерата на Дидие Дешан. Но аз няма да съм над него в йерархията. Той има опит, който аз нямам. Антоан е уважаван и обичан от всички. Ще бъде жалко да не използваме опита му и радостта му от живота. Ще се държим ръка за ръка, за да печели Франция", обеща Мбапе.

"Аз съм капитан на страната ми, това е сбъдната мечта. Бях много доволен, когато ми съобщи треньорът. Но това е нова отговорност. Няма да си вкарам допълнително напрежение, това няма да промени начина ми на игра", каза още той.

"Всеки може да бъде капитан според личността си. Аз не съм като Юго (б. а. - Лорис) и той не е като мен. Всеки е разчине капитан и аз ще бъда различен. Не мисля, че треньорът ме посочи за капитан с надеждата да правя същото като Юго", завърши Килиан Мбапе.

Автор: Христо Бонински/БТА