Устременият към участие в евротурнирите следващия сезон тим на Нант допусна грешна стъпка, която едва ли е попадала в плановете му. Предвожданият от Клаудио Раниери тим стигна само до равенство 1:1 с последния Метц като гост. 

При това "канарчетата" изоставаха в резултата, а домакините не получиха заслужена дузпа малко след попадението на съперника. Но в крайна сметка победител в този мач нямаше, а това не помага на каузите и на двата тима. 

Мачът започна великолепно за опашкаря в класирането. Още в 12-та минута Нолан Ру с глава засече по перфектен начин центриране от корнер и даде аванс на Метц. Но пък последва и сравнително бърз отговор от Нант. 

Валентен Ронжие изравни в 23-та минута, превръщайки в попадение асистенцията на Адриен Томасон и мнозина може би вече очакваха скоро да станат свидетели и на пълния обрат, но не би. 

Метц не получи дузпа само няколко минути по-късно, а такава определено имаше. Впоследствие играта позагуби от остротата си, но определено и двата тима за какво да съжаляват, че не взеха трите точки от този мач. 

В крайна сметка победител в него нямаше и така в активите на Метц и Нант беше прибавена само по точка. С нея тимът на Раниери има вече 44, но беше изместен от петата позиция от Рен, а тя дава право на участие в Лига Европа следващия сезон. Домакините почти 100% са сигурни изпадащи, след като са само с 21 точки, на осем от баража за спасение и на 9 от място над чертата.