Дани Алвеш е официално ново попълнение на Пари Сен Жермен. И в последния момент бразилецът промени решението си на 180 градуса, за да отиде във Франция, вместо в Манчестър Сити. Той беше дал устно съгласие на мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола, че ше играе в отбора му. 

Медиите в Англия разкриха какво се е случило, за да се стигне до такъв обрат. В понеделник Алвеш е бил сигурен за Англия, но в последния момент е дошло изкушаващото предложение от Париж. То е било за седмична заплата от 250 хил. евро, което прави феноменалните 1 млн. евро на месец за играч на 34 години. 

Официално: ПСЖ обяви трансфера на Дани Алвеш

Когато научили за този развой, в Сити побеснели. От там опитали да се предоговорят в последния момент с бразилеца и да му дадат същите пари, както в Пари Сен Жермен. Но лично Гуардиола блокирал такъв ход и обявил на шефовете, че ще насочи вниманието си другаде. 

Сега Сити ще се опита да купи някого измежду кайл Уокър от Тотнъм, Бенжамен Менди от Монако или Райън Бъртранд от Саутхемптън. Класата на всички изброени обаче е твърде далеч от тази на Дани Алвеш и точно това е причината Гуардиола да бъде ядосан от изпуснатата възможност.