Публично достояние е прекратеният в последния момент трансфер на френския суперталант Килиан Мбапе от Монако в Реал Мадрид. Всичко се случва през лятото на 2017-а, когато нещата между "белите" и играча са почти договорени, но в последния миг ПСЖ отмъква Мбапе изпод ръцете на Реал.

Луис Ферер, член на спортния отдел на френския клуб, дава повече яснота около този момент: "Трябваше да свършим двойно повече работа от Реал Мадрид. Отидохме в дома на Мбапе, говорихме с родителите му, представихме им нашия проект...Трябваше да направим много неща, за да ги убедим и да им покажем, че го искаме наистина. Те трябваше да знаят, че Мбапе ще бъде важен, ще играе непрекъснато. За радост Килиан ни повярва и успяхме да го привлечем".

"В онзи момент обаче всичко бе много трудно, защото Реал се намираше в златен период. Те тъкмо бяха взели втора поредна Купа на Европа със Зидан", добавя Ферер.

"На следващия ден Мбапе имаше полет до Испания, но ние му казахме "Остани във Франция, докажи се тук и след това ще можеш да напуснеш страната". След тези думи Мбапе сякаш вече мислеше по различен начин", завършва разказа си един от силните хора в техническия отдел на ПСЖ.