Ювентус беше свикнал да става шампион с лекота в последните години, но през тази кампания до последно Наполи диша във врата на "старата госпожа". И голямата заслуга за това е на наставника Маурицио Сари. 

Южняците обаче може да се окажат без своя предводител за следващата кампания, който е изкушаван от милионите във Франция. Според вестник "Кориере дело Спорт", към него вече има отправена конкретна оферта да поеме Монако. 

"Монегаските" са готови да му плащат по 6 млн. евро на сезон, а за да го ангажират без проблем, ще трябва да платят още 8 млн. евро на Наполи, за прекратяването на договора му. Такава е записаната клауза в него. 

Тимът от Княжеството усилено търси нов треньор, защото настоящият му такъв Леонардо Жардим се очаква да напусне в края на сезона и да поеме някой от английските грандове. И затова шефовете са се спрели на Сари. 

Той все още отлага преговорите за подновяването на контракта си и премахването на настоящата клауза от него, защото иска първо да приключи битката за "скудетото" и чак след това ще дискутира бъдещето си с президента Аурелио де Лаурентис.