Наполи направи непростима грешка в борбата за титлата в Серия А. Южняците отидоха на гости на Сасуоло за задължителна победа, но не можаха да се доберат до нея и изковаха само точка, при това с късен изравнителен автогол в тяхна полза за 1:1. 

Така не успяха да изместят, макар и за кратко, Ювентус от лидерската позиция. А като се има предвид, че "старата госпожа" почти не греши в мачовете си, мераците за титла на момчетата на Маурицио Сари получиха много тежък удар. 

Мачът започна с натиск на гостите, като още в 5-та минута Хосе Кайехон прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено заради засада. Малко след това и Лоренцо Инсиние стреля опасно, но вратарят на Сасуоло се намеси и изби. 

Постепенно обаче домакините изравниха играта и на свой ред имаха хубави ситуации. И при една от тях успяха да поведат в средата на първата част. В 22-та минута след едно центриране от пряк свободен удар Федерико Пелузо игра с глава, но топката срещна гредата. При добавката Матео Политано излъга Пепе Рейна за 1:0. 

Почти веднага играчите на Наполи се хвърлиха да търсят обрата. И в 26-та минута можеха да изравнят, но ударът на Лоренцо Инсиние от изгодна позиция мина на сантиметри от гредата и статуквото се запази. 

Още по-чиста ситуация италианският национал пропиля в 40-та минута, когато стреля от воле от близка дистанция, но вратарят на Сасуоло се намеси по феноменален начин и отрази почти 100-процентовото попадение. В крайна сметка почивката дойде с гол аванс за домакините. 

Малко след подновяването на играта Сасуоло беше близо и до втори гол. В 51-та минута Пепе Рейна изби два последователни удара на Матео Политано и Лука Мацители, които можеха да предрешат всичко. 

Постепенно Наполи започна да се обезсърчава и натискът му ставаше хаотичен. Домакините се защитаваха храбро и умно и минимизираха положенията пред вратаря си. И затова само могат да съжаляват за начина, по който инкасираха изравняване. 

В 81-та минута Марио Руи центрира прострелно пред вратата и там Хосе Кайехон връхлиташе да отбележи. Но бразилският защитник Роджерио го изпревари, но прати топката в собствената си мрежа за 1:1. 

До края на мача момчетата на Маурицио Сари тръгнаха смело напред да търсят пълния обрат, но чистите положения пред вратата на Сасуоло липсваха. И така в крайна сметка двата тима взеха само по точка, която обаче едва ли грее толкова гостите, докато за домакините може да се окаже скъпоценна в борбата за оцеляване. 

След тази развръзка Наполи събра 74 точки на второто място, на една зад Ювентус, който играе с Милан в събота вечерта. Сасуоло вече е с 28 точки, на четири над зоната на изпадащите.