Ръководството на Манчестър Юнайтед е започнало преговори с колегите си от Бордо за трансфера на нападателя Малком. Съотборникът на бившата звезда на Лудогорец Джонатан Кафу е откритието на сезона за френския клуб и бързо привлече погледите на големите грандове в Европа.

20-годишният футболист вече изигра 18 мача, в които отбеляза седем гола. Емисари на Арсенал също са наблюдавали бразилеца в няколко двубоя през сезона.

Според информациите в Англия, Юнайтед вече е започнал разговори относно цената на играча, като французите са поискали впечатляващите 50 млн. паунда за младока. „Червените дяволи“ обаче са готови да платят не повече от 33 млн. от британската валута. Спекулациите твърдят, че въпреки сериозните разминавания в желанията на двата клуба, Юнайтед и Бордо все пак ще стигнат до разбирателство и трансферът ще се осъществи през януари.

Едно от ключовите неща при сделката ще бъде фактът, че Юнайтед ще откупи правата за бразилеца, но веднага след това ще го върне в Бордо, където Малком ще продължи да играе под наем до края на сезона.