Нападателят на френския шампион Пари Сен Жермен Мауро Икарди сподели тайната на убийствения му голов инстинкт. Аржентинецът акостира на „Парк де Пренс“ през лятото под наем от Интер и до тази момент има 13 гола в 17 мача във всички турнири.

“Стилът ми на игра просто идва по естествен начин. Не работя върху това толкова много. Винаги се опитвам да съм на възможно най-добрата позиция и да бъда колкото се може по-точен“, започна Икарди.

„Когато получа възможност за гол, трябва да съм фокусиран и да съм в убийствен режим. Досега съм отбелязал близо 150 гола и почти всички са еднакви. Това е моят стил. Всеки има своя начин на виждане спрямо футбола. Винаги съм се вслушвал в моите треньори и съотборници. Постоянно си говорим, като аз слушам как виждат играта и се уча от всеки един от тях. Винаги съм бил такъв. Във всеки един мой отбор съм бил голмайсторът и играчът, който печели мачове“, заяви 26-годишния аржентинец.

Бившият футболист на Сампдория направи и ретроспекция на сезона си до този момент при парижани.

„Чувствам се страхотно тук. Имах достатъчно късмет, че направих добър старт в клуба. Пристигнах с голяма мотивация да покажа на какво съм способен на терена. За момента се получава добре. Веднага щом получа шанс да играя, говоря със съотборниците си, като им казвам какво мога, къде искам топката и какви пробиви мога да правя. Затова трябва да имаш добри отношения със съотборниците си. Всичко това допринесе за бързото ми приспособяване тук. Дойдох, за да помогна на тима да спечели възможно най-много трофеи. Целта на клуба и феновете е да гледат как Пари Сен Жермен печели. Ще направя всичко възможно това да се случи това”, каза още Икарди пред клубната телевизия на френския тим.