Бордо спечели драматична победа с 2:1 над вицешампиона на Франция Монако в мач от третия кръг на Лига 1. Това беше първи успех за жирондинците в първенството, а трите точки актив им отреждат 15-ото място. Монако пък е девети с 4 пункта.

Жирондинците получиха правото да изпълнят две дузпи, от които успяха да реализират само една и мачът клонеше към равенство.

Но в добавеното време Франсоа Камано вкара втория си гол и с това донесе трите точки на Бордо.

Камано откри от дузпа в 48-ата минута за жирондинците - 1:0.

17-годишният италианец Пиетро Пелегри обаче открадна топката от Конде в 64-ата минута и с първото си докосване в мача, в който влезе като резерва, изравни за монегаските. Пелегри се оказа първия футболист, роден през новото хилядолетие /на 17 март 2001 г./, който се разписва във френския елит. Той е и вторият най-млад играч, вкарал в Лига 1, след Килиан Мбапе. Пелегри беше станал и първият играч от новото хилядолетие и в италианското първенство - като играч на Дженоа.

След многобройните пропуски на Бордо рожденикът Самюел Калу получи правото да изпълни втора дузпа за домакините, но я профука в 86-ата минута. По-рано в мача Калу бе уцелил и греда.

И въпреки това, в самия край Франсоа Камано донесе заслужени три точки за Бордо с победата с 2:1.