Най-скъпият футболист в историята – Неймар да Силва продължи да недоволства след изгонването си в голямото дерби на френския футбол между Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен (2:2) снощи. Нападателят на парижани разкри, че домакинските фенове на „Стад Велодром” са стигнали до крайности при провокациите, като включително са го замервали с багети.

Бившият ас на Барселона бе изгонен три минути преди края на редовното време за втори жълт картон, след като Лукас Окампос го изрита грубо отзад, а вбесеният бразилец се изправи и блъсна нападателя си с гърди. Аржентинецът театрално се свлече на земята, като също заслужи официално предупреждение, което за разлика от това на Неймар беше негово първо в срещата.

Емери: Провокират Неймар и той става агресивен

След финала на мача треньорът на ПСЖ опита оправдае избухването на своята звезда, като сподели, че играчите на Марсилия умишлено са целели да провокират нападателя.

Освен това имаше епизод от мача, в който Неймар се опитваше да изпълни корнер за своя тим, докато от трибуните към него летяха всякакви предмети. Наложи се голяма част от стюардите да обградят футболиста, за да го предпазят и да му дадат шанс да поднови играта.

Изгоненият Неймар проплака: Имам синини по цялото тяло

„Феновете хвърлиха много неща по мен, дори багети. Това беше прекалено. Това не беше футбол”, оплака се Неймар. „Не загубих присъствие на духа. Приемам грешката си. Марсилия игра добре, а ние се представихме под възможностите си.”

„Можем да играем много по-добре. Теренът беше сух и много дълъг. Трябваше да свикнем с това. Нашите опоненти опитаха всичко срещу нас”, добави Неймар.