Без голяма част от основните си футболисти Анже не успя да прекъсне черната си серия в мачовете срещу Сент Етиен. Въпреки че водеха в резултата, "зебрите" допуснаха пълен обрат и отстъпиха с 1:2, като вече над 40 години нямат успех срещу този съперник.

През първото полувреме Сент Етиен доминираше при владеенето на топката, но "зелените" така и не успяха да създадат запомнящи се положения. Вместо това Анже показа ефективен футбол и съумя да реализира още първия си шанс пред вратата на домакините.

В 17-та минута прецизно центриране на Кевин Бериго намери Матео Павлович в наказателното поле на Сент Етиен. За високия 194 сантиметра хърватин не бе проблем да спечели въздушния двубой с Кевин Теофил-Катрен и откри резултата.

Интересното в случая е, че Павлович по принцип е защитник, но заради участващите на Купата на африканските нации голмайстори на Анже, той бе преквалифициран в нападател.

До края на полувремето Капел и Мангани пропиляха изгодни шансове да увеличат преднината на гостите, а включването на Нолан Ру в състава на Сент Етиен на почивката преобърна развоя на събитията.

Ру раздвижи много играта на своя тим и още в 51-та минута домакините стигнаха до равенство. След опит за центриране от Ромен Амума топката се отклони в тялото на Абдулай Бамба и влетя в мрежата на безпомощния вратар Петрич.

След попадението „зелените“ продължиха с атаките и в 74-та минута обратът стана пълен. При опит за изчистване на топката от защитник на Анже, тя се удари в Лоик Перен и попадна във вратата на гостите.

Попадението обаче предизвика спорове дали трябва да бъде зачетено, заради игра с ръка на Перен, а развоят на събитията бе като „дежа вю“ за играчите на Анже, които допуснаха идентичен обрат и при първия двубой със Сент Етиен през ноември.

След успеха „зелените“ вече имат 30 точки и са близо до зона Европа, докато Анже остава в зоната на изпадащите с 20 пункта.