Хъдърсфийлд привлече защитника на Монако Терънс Конголо под наем до края на настоящия сезон. "Териерите" са амбицирани да подсилят своя състав, след като предстоящата битка за оцеляването във Висшата лига се очаква да бъде много тежка, а мениджърът Давид Вагнер има желание за подсилване на редиците си.

Новакът във Премиър лийг се намира на 11-а позиция с 24 пункта, с шест повече от първото място, което би ги върнало обратно в Чемпиъншип. Конголо пристигна на "Луи II" през това лято с трансфер от Фейеноорд на стойност 15 милиона евро, но досега е записал едва шест участия за монегаските във всички турнири (бел. ред - три в Лига 1, един в Шампионската лига, Купата на Лигата и Суперкупата на Франция). Точно лимитираният брой срещи за холандския бранител го е подтикнало да пожелае повече игрови минути.

"Терънс е топ играч, който ние следим още от периода му във Фейеноорд. Той направи голям трансфер в Монако през лятото, но тъй като не е доволен от сегашния си статут във френския тим, имаме възможност да го привлечем сега под наем", сподели мениджърът на Хъдърсфийлд Давид Вагнер пред официалния сайт.

"Той е централен защитник от високо качество и би ни дал допълнителна широчина в състава ни. Със завръщането на Михаел Хефеле и Ян Горенц Станкович в идните дни, след като се възстановиха от контузиите си, този трансфер би ни дал перфектен избор в отбранителната линия. Той има нужните качества и стил на игра, подхождащ на нашата игра. Атлетитчен е, пъргав. Развълнуван съм от бъдещето на клуба", добави Вагнер.

Следващия мач на Хъдърсфийлд е на 6-ти януари като гост на Болтън за ФА Къп, а в първеснството на 13-и януари приема Уест Хем.