Струващите половин милиард евро звезди на Пари Сен Жермен за пореден път доказаха, че вложението в тях на новобогаташите от столицата си заслужава с пълна сила. Парижани разбиха с 5:0 уж коравия тим на Анже като гости и се утвърдиха на върха в Лига 1. 

По два гола реализираха Килиан Мбапе и Единсон Кавани, а едно добави и Юлиан Дракслер. Французинът обаче се отчете и с асистенция, както и германецът. Две голови подавания добави Дани Алвес, а едно дойде и от Лукас Моура. 

Този мач на практика приключи, още преди да е започнал. Още в 5-та минута гостите поведоха чрез Мбапе. Тогава Дани Алвес със страхотен пас намери съотборника си зад защитата и той с воле прати топката между краката на вратаря за 1:0. 

В 14-та минута ПСЖ нанесе и втори удар, с който прати в нокаут скромния си съперник. Тогава пак Алвес разсече защитата на съперника с невероятен пас и изведе Единсон Кавани сам срещу вратаря. Уругваецът с прекрасен прехвърлящ удар оплете топката в мрежата за 2:0. 

Оттам-нататък момчетата на Унай Емери се забавляваха. В 30-та минута резултатът стана класически, като тогава Мбапе нахлу встрани от наказателното поле, с пета върна за Кавани и той с мощен шут щеше да скъса мрежата. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея едва ли някой си е правел илюзии, че победителят ще е различен от големия фаворит. В 60-та минута резултатът набъбна на 4:0. Тогава Дракслер намери с хубав пас Кавани зад защитата, той нахлу на скорост и препарира вратаря за четвърти път. 

Крайният резултат беше оформен в 84-та минута. Тогава Лукас Моура намери Мбапе, който нахлу в наказателното поле, елиминира вратаря с един финт и прати топката в мрежата, макар и чрез тялото на защитник на Анже. 

Така ПСЖ взе трите точки е с 32 на върха. Анже остава в средата на таблицата, но е в опасна близост до зоната на изпадащите, от която го делят само три точки. "Зебрите" са с 13 в актива си.